Domotica en gebouw automatisering

Domotica is een samentrekking van het Latijnse domus (huis) en tica (een afgeleide van informatica, telematica en robotica). Domotica is de integratie van technologie en diensten met als doel een betere kwaliteit van wonen en leven.

Domotica staat voor velen gelijk aan een hoger leefcomfort. Het koffieapparaat dat ’s morgens koffie zet, de sauna die op temperatuur gebracht wordt en de koelkast die een boodschappenlijstje maakt. Maar wist u dat domotica ook een steentje kan bijdragen tot een lager energieverbruik, hygiënische leefomgeving en de veiligheid van uw woning of bedrijf?

Wij werken o.a. met de producten van…….

Een lager energieverbruik doordat u met één druk op de knop alle verlichting uitzet, de verwarming naar beneden draait en al uw elektrische apparaten worden uitgeschakeld. Hygiënischer omdat een kraan opent bij nabijheid van handen en sluit bij het wegtrekken ervan. Niemand hoeft met schoon gewassen handen een kraan dicht te draaien die met vuile handen geopend is. Veiliger door behulp van camera’s, waardoor u alles in en rondom uw huis of bedrijf in de gaten kunt houden.

U kunt inbrekers ook op het verkeerde been zetten door op bepaalde tijdstippen de rolluiken op en neer te laten gaan en lichten uit en aan te knippen, zodat uw huis of bedrijf een bewoonde indruk bij uw afwezigheid. Desgewenst programmeert u een noodscenario in. Slecht enkele voorbeelden van wat domotica kan betekenen in uw woning of bedrijf. Ik vertel er graag meer over!’

Woonhuis met domotica

Woonvilla Oeffelt

Beveiliging

Met onze producten op het gebied van camerabewaking bieden wij geschikte oplossingen om uw gehele woning of bedrijf te monitoren. Desgewenst kunnen wij ervoor zorgen dat de camerabewaking wordt gekoppeld aan een applicatie op uw smartphone of tablet waarmee u overal ter wereld u bewakingsbeelden live kunt bekijken.

Of het gaat om 1 of meerdere camera’s in uw woning of bedrijf, wij zorgen ervoor dat alles wat u wenst te observeren duidelijk en betrouwbaar word opgenomen. Wij nemen de gehele installatie en programmering voor onze rekening. Vanaf het advies tot aan de overdracht van uw camerasysteem krijgt u de service die u van ons mag verwachten.

 • Camerabeveiliging

 • Inbraak-meldsysteem

 • Brandmeldinstallaties

 • Toegangscontrole

 • Noodverlichting

 • Home power station (accu opslag)

In deze tijd is het hebben van een alarminstallatie steeds noodzakelijker. Meer inbraken zijn het gevolg van steeds meer armoede in Nederland. De ontwikkeling op technologisch gebied staat nooit stil. Tegenwoordig kunnen alarmsystemen ook steeds meer. Zo kunnen ze al meldingen geven via een applicatie op uw smartphone of tablet. Het in en uitschakelen van uw alarmsysteem is mogelijk via een applicatie. Persoonlijke alarminstallaties die gericht zijn op de toekomst, kunnen wij van Van Bon Elektro voor u op maat installeren. Wij zorgen ervoor dat u een alarminstallatie krijgt zoals u dat wilt. Onze alarmsystemen kunnen zowel bedraad en draadloos worden aangelegd.

Verlichting & Ledverlichting

Van Bon Elektro is ook uw adviseur op het gebied van (led)verlichting.

De led-markt is heftig in beweging en dat is niet voor niets. Deze technologie is simpelweg hét licht van de toekomst. Voorheen werd deze verlichting voornamelijk aangeboden als vervanging voor gloeilampen, halogeen of tl-verlichting.

Momenteel zien we hoe ledverlichting kantoren verbetert qua werkverlichting, buitenruimten eenvoudig verfraait en energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen biedt. Op het gebied van ledverlichting valt dus nog ontzettend veel te winnen voor particulieren en bedrijven.

Een lichtplan ontwerpen en uitvoeren is één van onze speerpunten. Om een goed lichtadvies te kunnen geven is er kennis nodig van de technische kanten van licht en verlichting en die hebben wij in huis. Ik vind dat prachtig om te doen want licht is ontzettend belangrijk. Het bepaalt niet alleen de sfeer in de ruimte, licht is zelfs nodig om goed te kunnen functioneren.

Klanten staan vaak versteld van wat licht kan doen met een ruimte, bovendien is ledverlichting ook nog eens goed voor het milieu en uw portemonnee.

Kortom… de juiste verlichting

is een essentiële en bepalende factor voor de beleving van een ruimte.  Omdat verlichting een ingewikkeld vraagstuk kan zijn, helpen wij je graag om het beste resultaat uit jouw onderneming of woning te halen.

Onze lichtarchitecten hebben ervaring met verschillende verlichtingsvraagstukken, van winkels, horecagelegenheden, kantoren tot woningen. Wij werken samen met vakmensen op dat gebied om lichtconcepten te realiseren die aansluiten op hun situatie en ruimtes versterken. Wij stellen uw wensen altijd centraal en gaan geen uitdaging uit de weg.

Communicatie

 • Intercom

 • Datanetwerken en communicatie

 • WIFI netwerken

De intercom systemen van Van Bon Elektro zij uiterst geschikt om ongewenste bezoekers buiten te houden. Met onze intercom systemen bouwt u een extra veiligheid in voor uw woning. U ziet immers precies wie er aan uw deur staat, zonder dat u de deur eerst hoeft open te maken. Zo weet u vooraf precies wie u het huis binnenlaat en reduceert u de kans op ongewenste gasten.

Ook voor complete data- en communicatienetwerken draaien wij onze hand niet om. Wij werken met de modernste apparatuur en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends.

Service en Onderhoud

Elektrische keuringen

 • NEN3140 inspectie
 • NEN1010 inspectie
 • Scios Scope 10

De Nederlandse wet stelt dat elektrotechnische installaties en arbeidsmiddelen veilig moeten zijn en dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. Het volgen van NEN 3140 is de best mogelijke manier om aan de relevante wet- en regelgeving te voldoen. Na afloop van de NEN 3140 inspectie ontvangt u van ons een duidelijke rapportage

Samenwerkingsverband – Inspecties Gemeente Boxmeer
Een gemeente heeft altijd veel gebouwen in beheer. Gemeente Boxmeer huurt Van Bon Elektro in voor het installeren, onderhouden en repareren van elektrotechnische installaties. Om niet ons eigen werk te inspecteren besteeden wij alle inspecties uit aan Thermografisch Adviesbureau | Elektra Inspectie.

veelzijdig

Van Bon Elektro is er voor particulieren, lokale ondernemers en aannemers. Van het rechthangen van een stopcontact tot het ontwerpen en uitvoeren van een totaalconcept. Van Bon Elektro is écht van alle markten thuis.

w

oplossingen

Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen. Soms zijn deze voor de hand liggend en soms echte breinkrakers, echter kunnen wij iedere vraag aan. Van Bon Elektro is de perfecte verbinding tussen techniek, installatie en functionaliteit.

service

Wij staan elke dag tot uw dienst voor uw vragen, opdrachten of storingen. Wij proberen altijd zo snel mogelijk te reageren op een storing en begrijpen als geen ander hoe vervelend het kan zijn als uw installatie niet goed functioneert.

kwaliteit

Wij onderscheiden ons door onze vakkennis, flexibiliteit en service. Daarbij is kwaliteit het sleutelwoord. Bij van Bon hoeft u dus nooit in te leveren op de kwaliteit van uw oplossingen.