Van Bon Elektro
Inventieve oplossingen voor meer comfort, veiligheid en gebruiksgemak

Of het nu thuis of op het werk is; comfort, gebruiksgemak en veiligheid zijn van groot belang. En meer dan ooit bovendien realiseerbaar. Van Bon Elektro weet dat en levert maatwerk. Omdat elk (bedrijfs)pand anders is, is er voor elke situatie een passende oplossing. De Boxmeerse ondernemer Eddy van Bon, gespecialiseerd in gebouwautomatisering, merkt dat de toepassingen steeds populairder worden. “Smartphone en tablet bij de hand, makkelijker kan het niet.”

“Dit is echt de toekomst. Binnen nu en tien jaar beschikt de meerderheid van de woningen en bedrijven over een dergelijk systeem”, aldus Van Bon, die nadrukkelijk actief is op de zakelijke markt; een groot deel van de Boxmeerse middenstanders mag hij tot zijn opdrachtgever rekenen.

Nul-op-de-meter
Het Boxmeerse bedrijf heeft al in verschillende regionale woningen het domotica systeem geïnstalleerd; zowel in nieuwbouw- als bestaande huizen is dit toepasbaar. Uiteraard is het ook voor bedrijven een ideale oplossing. “Klanten kunnen zelf bepalen wat er allemaal op aangesloten wordt. Denk aan verlichting, zonwering, alarmsystemen, camera’s, apparatuur, verwarming, koeling en ventilatiesystemen. Binnen één dag is een woning of bedrijfs- of winkelpand aan te sluiten. De gebruiker kan via een touchscreen of smartphone de elektrische apparaten die aangesloten zijn bedienen, zowel binnen- als buitenshuis. We passen het in allerlei vormen toe; van CPO-woning tot luxe woningbouw, maar ook voor ‘grote’ opdrachtgevers, zoals een scholengemeenschap.”
Daarnaast kan het systeem zorgen voor een fikse besparing op de energierekening. “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Vanaf 2020 zullen de energienormen strenger worden en zijn alle nieuwbouwwoningen nul-op-de-meter.” Zo’n pand is energieneutraal en kan de gebruikers een grote besparing op de energiekosten opleveren. “Een energierekening van slechts enkele tientjes per jaar tot helemaal niets is eenvoudig te realiseren”, weet Eddy van Bon. “Dat geldt voor woningen, maar ook voor kleine bedrijfspanden of winkels. Naast Gira werken we ook met Duotecno; met zulke gebouwautomatiseringssystemen ga je veel zuiniger en slimmer met elektriciteit om. Onze oplossingen gaan verder dan u verwacht.’’

Expertises en innovatie
Op dit moment voert Van Bon een aansprekend project uit, het schoolvoorbeeld voor een woning die geen gas en per saldo ook geen stroom meer verbruikt. “Met een derde partij installeren wij er de warmtepomp en zonnepanelen. Andere expertises zijn elektra-inspecties en installatiekeuringen volgens NEN1010 en NEN3140. We leggen data- en netwerkinstallaties aan, verzorgen branddetectie en installeren intercom- en toegangscontrolesystemen. Camera en inbraaksystemen zijn voor ons geen probleem en ook leggen we zonnepanelen en installeren we warmtepompen.”
In de vier jaar dat Van Bon Elektro bestaat, is het team gegroeid van twee naar vijf werknemers. “We houden niet van stilstaan”, klinkt het uit de mond van de oprichter, die constant bezig is met innovatieve oplossingen en nieuwe uitdagingen. “Ik werk graag lokaal, probeer zoveel mogelijk contacten dichtbij huis te leggen. Als we elkaar werk toe kunnen spelen, is dat geweldig, toch?  Ik werk graag in bouwteams, om daarmee al aan de ‘voorkant’ van een project mee te kunnen denken en natuurlijk omdat we voor iedereen het beste willen.’’
Van Bon is een Erkend Installatiebedrijf, lid van de brancheorganisatie Uneto-Vni. Bovendien is het een Erkend Leerbedrijf.

veelzijdig

Van Bon Elektro is er voor particulieren, lokale ondernemers en aannemers. Van het rechthangen van een stopcontact tot het ontwerpen en uitvoeren van een totaalconcept. Van Bon Elektro is écht van alle markten thuis.

w

oplossingen

Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen. Soms zijn deze voor de hand liggend en soms echte breinkrakers, echter kunnen wij iedere vraag aan. Van Bon Elektro is de perfecte verbinding tussen techniek, installatie en functionaliteit.

service

Wij staan elke dag tot uw dienst voor uw vragen, opdrachten of storingen. Wij proberen altijd zo snel mogelijk te reageren op een storing en begrijpen als geen ander hoe vervelend het kan zijn als uw installatie niet goed functioneert.

kwaliteit

Wij onderscheiden ons door onze vakkennis, flexibiliteit en service. Daarbij is kwaliteit het sleutelwoord. Bij van Bon hoeft u dus nooit in te leveren op de kwaliteit van uw oplossingen.